Keyf-i Deniz

Sebze ve Meyvelerden Faydalanma

Sebze ve meyveler,sağlığımız için gerekli olan mikro elementleri ve vitaminleri içerir.Tıbbi açıdan da büyük önem taşıyan meyve ve sebzeleri her gün tüketmemiz gerekir. Bazı sebze ve meyvelerin kontrendikasyonları açısından hastalar beslenmelerine dikkat etmelidir. Patates

Pişirme Teknikleri

Pişirmek zor zannattır. Mutfağa giren herkes ocağın başına geçemez. Bu iş bilgi ister, teknikleri bilmeyi gerektirir. Ateşle başlayan pişme serüveni, geçen yüzyıllar içinde dallanıp budaklanmıştır. Burada size temel teknikler hakkında bilgi kırıntıları sunacağız. O laboratuvar türü mutfaklardaki uzaylı pişirme teknikleri beni de aşıyor.

Eski Profesyonel Balıkçılara Dair

Vapur iskelesinden çıkıp da tarihi yalının yolunu tutarken geçen sohbetimizde bahis konusu ettiğimiz Türk matbahına girmeyen balıklar hakkında zihnimde birçok istifham beliriyor. Acaba eskiden girmekte idi de, şimdi mi girmiyor?

Lüfer Hakkında Küçük Bir Bilgi

Karadeniz, Akdeniz ve bilhassa Türkiye boğazları ve Marmara’ya mahsus bir balıktır. Adını Yunanca lufariden alan bu balığın teknik adı perca lopharidir. Eti beyaz, lezzetli ve pek makbüldür. Lüfer, yüzgeçleri dikenli ve kemik dokusu tam olan balıklar familyasındandır.

Balık Temizlemek

Balığı pişmeye hazırlarken,iç organlarından ve pullarından iyice temizleyin. *Balık sirkeli su içerisinde bekletilirse pulları kolay temizlenir...

Rakı Üzerine

Bilinen ilk rakı üretiminin 16.yy’da, şarap rakısı olarak da adlandırılan, çift çekilmiş üzüm rakısı olduğu sanılmaktadır. Türk rakısının kökeni ise 17.yy’da üretilen anason rakısına dayanmaktadır.